(lokaal tarief) 030-2850172
Open van: 09:00 tot 17:00

Volgens Consumentenbond scoort digitale tv van Ziggo een onvoldoende

Geplaatst: 2017-05-17 10:21:31

Uit de laatste cijfers van de Consumentenbond blijkt dat Ziggo niet goed scoort. Het tv-aanbod wordt zelfs beoordeeld met een 5,7. Dat is niet voldoende.

Ook in z’n totaliteit scoort Ziggo minder goed. Met een eindcijfer van een 6,8 scoort alleen Tele2 (6,8) en Online DSL (5,9) hetzelfde of lager. Volgens de monitor scoort XS4all de beste Alles-in-1-diensten.

Omstreden?
Het kwartaalonderzoek van de Consumentenbond zou als omstreden gezien kunnen worden. Het onderzoek is namelijk gebaseerd op basis van klantenervaringen van de aanbieders die ook bij de Consumentenbond zijn aangesloten. In de meeste gevallen hebben de klanten echter een Alles-in-1-pakket afgenomen bij maar één aanbieder. Hierdoor kunnen zij geen vergelijkend waardeoordeel geven over aanbieders. Op veel internetforums vinden klanten de beeldkwaliteit van Ziggo bijvoorbeeld beter in vergelijking met bijvoorbeeld KPN. Deze aanbieders scoren echter beter dan Ziggo in het kwartaalonderzoek.

Abonnement verdiensten
Daarnaast kan de onafhankelijke rol van de Consumentenbond ter discussie gesteld worden. Het blijkt namelijk dat de Consumentenbond financieel gecompenseerd wordt als er via hen een nieuw abonnement wordt afgesloten bij een aanbieder. Volgens de Consumentenbond zelf wordt hierover gecommuniceerd op de website en wordt de compensatie gebruikt voor onderzoek.

Postcodecheck

Zo simpel is overstappen en geld besparen
Waarom mijn postcode invullen?