(lokaal tarief) 030-2850172
Morgen geopend van: 09:00 tot 17:00

Nieuwe provider Joyne hoeft niet verplicht digitaal basispakket aan te bieden

Geplaatst: 2017-06-20 10:50:42

Joyne is een nieuwe Nederlandse provider die vanaf juli televisie diensten gaat aanbieden via satelliet. Vooralsnog hoeft de aanbieder geen minimale basis van dertig zenders aan te bieden.

Momenteel is het voor Nederlandse aanbieders verplicht om een basispakket van minimaal 30 zenders aan te bieden. Er zijn echter plannen in de Tweede Kamer om deze wet af te schaffen. De wet kent enkele bijzonderheden. Zo geldt het alleen voor providers die meer dan honderdduizend klanten hebben. Bovendien kunnen aanbieders vergoeding vragen op basis van individuele achtergronden bij het Commissariaat voor de Media (CvdM).

‘Must-carry’ wel verplicht
Omdat Joyne geen honderdduizend abonnees heeft als beginnend aanbieder, hoeven zij dus niet verplicht een basispakket van minimaal dertig zenders aan te bieden. Joyne is wel verplicht de must-carry zenders aan te bieden. Hieronder vallen alle tv- en radiozenders van de regionale en lokale omroepen. De landelijke omroepen van Nederland (NPO) en Vlaanderen (VRT) horen hier ook bij. Via satelliet hoeven regionale en lokale omroepen niet verplicht uitgezonden te worden. Dit komt omdat het distributiekanaal een technische uitzondering is. Voor verdere aanpassingen van het must-carry aanbod, kan er aanvraag worden gedaan bij CvdM.

Postcodecheck

Zo simpel is overstappen en geld besparen
Waarom mijn postcode invullen?