(lokaal tarief) 030-2850172
Morgen geopend van: 09:00 tot 17:00

Aalden enthousiast maken voor glasvezel

Geplaatst: 2017-06-18 12:36:37

AALDEN – Stichting Samenbreed is gisteravond op bezoek geweest in Aalden. Ze willen de inwoners overtuigen zodat de aanleg van glasvezel in zes dorpen in gemeente Coevorden kan gaan beginnen.

In de vijf andere dorpen is er genoeg belangstelling voor glasvezel, maar in Aalden is dat niet het geval. Hierom ging gister in de avond Samenbreed samen met de wethouder Jan Zwiers langs de deuren om de bewoners over te halen toch een abonnement aan te schaffen.

Jos Govaarts, van Samenbreed, vertelt: “In Aalden hebben we nu 58 procent van de inwoners een intentieverklaring laten ondertekenen, in andere dorpen zitten we al op 75 procent.

De redenen
Govaarts denkt dat er verschillende redenen zijn waarom er minder inschrijvingen voor glasvezel zijn in Aalden. Ten eerste wonen er in Aalden veel ouderen die bovendien geen internet gebruiken. Daarnaast heeft Aalden een vrij goede dekking van internet via de kabel. Dit geldt niet voor de andere dorpen.

De deur-tot-deur actie van gister leverde acht nieuwe inschrijven op. Govaarts was er erg blij mee. “We moeten de 75 procent half juli halen. Gemiddeld zitten alle dorpen nu samen op 64 procent. Aalden zit wat lager en is bovendien groter en telt daarom zwaarder mee. We gaan er van uit dat we het gaan halen.”

Postcodecheck

Zo simpel is overstappen en geld besparen
Waarom mijn postcode invullen?